Nissan отрече да води преговори с Apple за разработване на електромобил

4
204

Автомобилният производител Nissan публикува изявление, в което отрича, че провежда дискусии и преговори с Apple, във връзка с дългогодишния проект на американската компания за въвеждане на автономен автомобил на пазара. По-рано Financial Times съобщи, че Apple се е обърнала към японския производител на автомобили за потенциално партньорство, както и че е „водила преговори през последните месеци“.

„Не водим преговори с Apple“, заяви представител на Nissan пред Ройтерс. „Въпреки това Nissan винаги е отворен за проучване на сътрудничество и партньорства за ускоряване на трансформацията на индустрията.

Въпреки това, от изявлението не се казва еднозначно, че Nissan никога не е водил преговори с Apple, а че не води в момента, което не противоречи пряко на статията на Financial Times. В доклада се казва, че „контактът е продължил кратко и дискусиите за преговаряне не са достигнали на висше управленско ниво между производителя на iPhone и автомобилния гигант“. Още от статията става ясно, че по време на преговорите Apple е поискала от Nissan да произвежда автомобили, които да носят търговската марка Apple, което навярно е една от ключовите причини за неуспеха, ако евентуално в действителност е имало някакви преговори между двете компании.

„Имаме собствено преживяване, което осигуряване на клиентите, с нашите автомобили. Няма да променим начина, по който произвеждаме колите си“, казва представителя на Nissan Ашвани Гупта пред Financial Times, като отново заявява, че преговори в момента между двете компании не се водят, но не отрича категорично такива да са били водени в миналото. „Начинът, по който проектираме, начинът, по който се развиваме и начинът, по който произвеждаме, ще бъдат запазени като тези, които потребителите на автомобилите Nissan познават от години.“

Неотдавнашните спекулации за Nissan идват, след като Hyundai заяви, че е водила преговори с Apple по проекта. Hyundai беше основната спекулирана компания за партньорство с Apple в последно време, като в един момент слуховете започнаха да се разсейват, но известният анализатор на продуктите на Apple Минг-Чи Куо вярва, че първият автомобил на Apple ще бъде създаден на база платформата на Hyundai E-GMP и ще бъде доставен най-рано през 2025 година.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари