Nissan представи електромобил с пробег 500 км и ускорение до 100 км/ч за 5 секунди

0
4102

Японската компания Nissan проведе закрита презентация на своя електрически кросоувър, предназначен преди всичко за американските дилъри.

Официална информация за новия електрически автомобил засега няма, но присъствалите на презентацията споделиха някои особености. Новият електромобил на Nissan е с пробег около 300 мили (483 км) и се ускорява от 0 до 60 мили в час (~100 км/ч) за по-малко от 5 секунди. Размерите на електрическия кросоувър са колкото на модела Nissan Rogue/Qashqai, но поради липсата на ДВГ, вътрешният обем на купето е много по-голям.

Nissan още през 2017 година представи концептуалния модел Nissan IMx с пробег 600 км и обеща през следващите няколко години да започне неговото серийно производство. Очакванията са, представеният на тази презентация модел да приеме основните черти на дизайна на концептуалния модел.

Новия електромобил на Nissan засега няма име и се очаква той да бъде официално анонсиран през втората половина на 2021 година. Той трябва да бъде един от 8-те нови електромобила на японската компания. Интересно е, че появата на този електромобил се очакваше през 2019 година, но по неизвестни причини неговото излизане на пазара бе отложено.

Nissan вече вписа своето име в историята на развитие на електромобилите благодарение на модела Nissan Leaf. Очакванията са японският производител съвсем скоро да увеличи портфолиото си с електрически автомобили.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари