Nissan само след няколко дни ще представи технологията Brain-to-vehicle (B2V), даваща възможност за управлението на автомобила чрез силата на мисълта. Създателите на новата система подчертават, че тя реагира на ситуацията и взема решения значително по-бързо от човека.

За използването на системата Brain-to-vehicle е необходимо водачът да постави на главата си специално устройство, приличащо на шлем, което регистрира активността на невроните в мозъка на водача и предугажда неговите бъдещи намерения. Достатъчно е шофьорът само да си помисли и да реши, че трябва да завие или да спре – изкуственият интелект веднага извършва необходимото действие.

Brain-to-vehicle успява да натисне педала на спирачката или да направи бърза маневра с 0,5 секунди по-бързо, отколкото това може да направи човека без системата. Въведено е и машинно обучение, което се приспособява към стила на шофиране на водача и по този начин постепенно усъвършенства B2V и с времето системата започва да реагира на мислите още по-бързо.

Официалната презентация на новата технология Brain-to-vehicle е планирана за събитието CES 2018, което ще протече от осми до дванадесети януари в Лас Вегас. Очаква се Nissan да представи и други най-нови технологии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари