Появил се преди пет години, проектът No More Ransom продължава да оказва безценна помощ на хиляди жертви на криптовируси. Сред имената на неговите създатели членове личат имената на компании, като Kaspersky, AWS, McAfee, Baracuda Networks и др. Те си съдействат със структури, като Европол и Европейския център за борба с киберпрестъпленията, правораздавателни органи и институции от цял свят (в това число и от България).

Тази седмица, организаторите на инициативата отбелязаха своята петгодишнина чрез специална публикация, правеща обзор на работата на сайта. Над шест милиона е броя на всички компютърни потребители, които са спасили данните си чрез No More Ransom.

Днес услугата предлага 121 безплатни инструмента, покриващ над 150 рансъмуер семейства, а компаниите допринесли най-много за декриптиращ софтуер се явяват Emsisoft, Kaspersky, Trend Micro, BitDefender и Avast. Оптимизиран е и начинът, по който жертвите на рансъмуер да идентифицират заплахата, с която е заключена тяхната информация чрез Crypto Sheriff. Те въвеждат URL, TOR или биткойн адрес, предоставен им от атакуващата страна, след което специализираният инструмент търси в базата данни на No More Ransom и предоставя решение, ако такова е налично. По повод на петгодишнината на сайта, неговите организатори са създали и нова версия на сайта, която да е по-удобна на посетителите му. На него може да намерите освен декриптиращи инструменти, полезни съвети как да се предпазите по-ефективно от зараза и действия в случай на успешна атака с рансъмуер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари