Nokia и Microsoft неочаквано подписаха споразумение за сътрудничество

2
27

Договорът е за съвместно предоставяне на услуги, позволяващи покупката на музика чрез Интернет и слушането й на мобилни устройства.

Американската софтуерна корпорация Microsoft подписа договор с един от водещите производители на мобилни телефони – финландската компания Nokia – за съвместно предоставяне на услуги, позволяващи покупката на музика чрез Интернет и слушането й на мобилни устройства.

В рамките на договора Nokia се задължава да вгражда в мобилните устройства програмно обезпечение на Microsoft за слушане на музика. От своя страна от Microsoft ще произведат софтуер, поддържащ свалянето чрез Интернет на най-разпространените музикални формати.

Клиентите на услугата ще могат да купуват онлайн музика чрез телефоните Nokia и в последствие да я слушат както на gsm-апарата, така и на персонален компютър с помощта на софтуер от Microsoft, позволяващ свободна обмяна на музика между телефона и компютъра.

Подписването на споразумението е доста неочаквано, тъй като двете комапнии от дълго време се конкурират в различни области и се считаше, че сътрудничество между тях е невъзможно.

thx на D3v1lScr3aM

Източник: bgfactor.org

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари