Nokia патентова сензорна рамка за смартфони и таблети

0
33
Компанията Nokia е получила патент за чувствителна към допир рамка за екрани на смартфони и таблети. С помощта на технологията се решава проблемът, че част от корпуса, която може да се използва ефективно, досега оставаше неактивна. Инженерите са взели под внимание факта, че потребителите често докосват електронните устройства, както и че това би могло да доведе до случаен натиск, който да бъде възприет като команда.

Според описанието на патента, повърхността на рамката се активира и започва да приема команди чрез докосване само след като потребителят предварително приложи определен натиск върху конкретна точка. В този случай мобилното устройство „разбира“, че след него ще бъде въведена команда. При взаимодействие с интерфейса потребителят може да получи и обратна връзка под формата на вибрации или светлинна индикация.


След изтичането на предварително зададен период от време сензорната повърхност на рамката отново преминава в режим на готовност, предава ресурсът NokiaPowerUser. Този интервал от време може да зависи от интензивността на активиращия натиск.

Трябва обаче да се отбележи, че наличието на патент все още не означава скорошно използване на технологията в търговски продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари