Nokia предлага 5G алтернатива на Европа пред несигурното бъдеще на Huawei

7
1373

Вече разгледахме последствията, пред които Европа стои, ако реши да се включи във войната срещу китайския телекомуникационен бранш. Докладът на GSMA беше категоричен, че загубите ще са за десетки милиарди, забавянето ще е от 18 месеца и това ще повлияе на техническия прогрес на континента.

Компанията Nokia коментира някои от нещата, които са посочени в доклада, в опит да се възползва от случващото се. Подлагат се под въпрос някои от твърденията и притесненията на телекомите.

На първо място, що се отнася до Nokia, няма да има нужда от принудителна подмяна на настоящата инфраструктура преди въвеждането на ъпгрейдите към 5G мрежово оборудване.

В съобщение до Ройтерс обявяват, че разполагат с техническо решение, което позволява тяхното 5G оборудване да работи с 4G оборудване на друг производител.

Вече са успели да надминат Huawei като общ брой на 5G поръчки. Техният проект може да намали „разходите и сложността на промените при смяната на производител“.

Факт е, че интересът към финландските продукти расте. Естествено, той е подхранен от съмненията в сигурността на китайските алтернативи. По-рано този месец стана ясно, че Nokia има 42 подписани комерсиални сделки за 5G. Тези за Европа са 25 от тях.

Определено сегашната търговска война е в ущърб на едни компании, но е огромна възможност за други.

Експерти коментират, че ако европейските компании успеят да се справят, техните позиции ще се бетонират за дълги години напред.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Руси
Руси

Е тва е новина, време е европейски компания да навлезнат по сериозно в технологичният сектор, с малко побутване ще станат нещата.

Кьорав кон
Кьорав кон

Така – НЕ! Феновете на китайците ще ти слагат минуси. 😉 Приветствам обаче, че европейска компания показва мускули и желание да се възползва от ситуацията. Остава да се вккючат и от Ериксон и Европа ще докаже, че може и без да даваме пати на китайски фирми. Това е доказателство, че в Европа производителите биват „задушавани“ от евтиното китайско производство и агресивното субсидиране от правителството на комунистическата страна в желанието им да доминират на световния пазар!

Yep
Yep

Проблемът на Хуауей е шпионажа, въпросът не е икономически, той е въпрос на глобалната междунационална сигурност.

иБаси
иБаси

Ехооо, живеещият в другата паралелна вселена нали се сещаш, че в тази не вървиш с приказки тип ЕЖК (Една Жена Каза)! Нещо доводи, факти или поне логика да предоставиш в малоумното си твърдение?!?!

Lordoff
Lordoff

Наистина ли си толкова наивен, да очакваш да си дадат доказателствата? Или умишлено пишеш глупости? Да си видял практика някоя разузнавателна служба да си разгласява информацията или информаторите? Аз не се съмнявам, че америкаците шпионират; как мислиш, дало го правят и китайците?

bizz
bizz

Малиии…. Къртиш… Проблемът им е не в шпионажа, а в държавата, която го осъществява. В прав текст това е обявено от американците – шпионаж в полза на Китай. Никой никъде не отрича какъв да е шпионаж независимо от цената и държавата с изключение на Китай и Русия. Все повече става проблем тези държави да шпионират. По обясними причини. Все пак и аз предпочитам американци, финландци и т.н. да ме шпионират и анализират, но не и китайци и/или руснаци. Както е казал Толстой, за да възтържествува злото, е необходимо доброто да не прави нищо. Е, в този случай прави.

БайгрездаЙ
БайгрездаЙ

Всички знаем кои бяха Nokia и Eriksson преди и до къде изпаднаха. Интересно и поучително е да видим какво биха могли сега ако им се даде шанс.
Обаче просто ей така да се обявява че да по-добри от китайците без никакви данни си е жива фейк-новина.
Все пак Huawei държи най голяма част от 5G патентите.
Добрата новина обаче е че 5G апаратите са все не са разпространени и компаниите имат време за реакция.