fbpx
29 C
София

Nokia ще води проекта Hexa-H на ЕС за проучване на 6G

Най-четени

Nokia обяви, че е избрана за лидер на проекта Hexa-X. Това е основният проект на ЕС за проучване на 6G. Следващото поколение стандарт за свързаност най-вероятно ще се появи след около 10 години. Създаването на Hexa-X е голяма стъпка напред, за да бъде Европа лидер в изграждането му.

Nokia и останалите организации, които участват в консорциума, който включва и Ериксон, са набелязали шест основни предизвикателства. Те трябва да се решат, за да се положи техническата основа на 6G.

Какви са тези предизвикателства?

Първото е свързано с изкуствения интелект и машинното обучение. Тези технологии ще са важна част от 6G и на тях трябва да може да се има доверие, за да се подобри сериозно ефективността и качеството на услугите, разбира се в името на хората.

Мрежа на мрежите. Множество ресурси трябва да се комбинират, за да се създаде дигитална екосистема, която може да расте и да увеличава възможностите си. Тя трябва да е интелигентна и съставена от разнородни елементи. В един етап трябва да се стигне до създаването на единична мрежа, която обединява всички мрежи. Система с голямо количество елементи, всеки отговарящ за нещо специфично, но работеща в синхрон.

Устойчивост. Дигиталната инфраструктура трябва да е максимално оптимизирана по отношение потреблението на енергия. Трябва да се намали отпечатъкът, който тя остава. 6G трябва да представи устойчиви и ефективни инструменти за дигитализация на глобалната индустрия, обществото и политиците.

Глобално покритие. Ефективно решение, което да е изгодно като цена, за да се подпомогне глобалното покритие и да се свържат най-отдалечените места.

Екстремно преживяване. Екстремни битрейтове, изключително ниски (незабележими) латентности, привидно безкраен капацитет и прецизна локализация и засичане.

Доверие. Осигуряване на поверителност, запазване целостта на комуникациите и предоставяне на поверителност на данните, оперативна устойчивост и сигурност.

Дейността по проекта ще започне на 1 януари, 2021 и той ще продължи до средата на 2023 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини