Nokia ще развива своите карти под марката Here

0
33

На специално мероприятие в Сан Франциско Nokia анонсира картографската услуга Here, която по същество се явява преименувани и усъвършенствани Nokia Maps. По време на презентацията Стивън Елоп нарече новите карти „най-точните и качествени“. По думите му, Nokia Here може да промени нашия свят и да помогне в изследването му.

Работата на платформата се базира на нов принцип: „capture, compute, experience“, съчетаващ локални и облачни изчисления и системи за съхранение. Този принцип на работа, според Nokia, ще ускори предоставянето на картите на локално устройство и ще намали броя на предаваните данни.

От компанията отбелязаха също, че основаното на HTML5 безплатно приложение за iOS е в процес на одобрение от Apple и скоро ще се появи в каталога с програмите. От услугата ще могат да се възползват също собствениците на устройства, базирани на Android (от 2013 г.) и на Windows Phone. Освен това е достъпна и уеб версия на Nokia Here за браузъри. Разработчиците обещават офлайн версия на картите, гласова навигация и маршрути на обществения транспорт.

В допълнение, финландците възнамеряват да се конкурират с Google Street View. Nokia обяви придобиването на компания Earthmine, занимаваща се със създаването на панорамни изображения на местности. Технологиите и разработките на тази компания ще се използват в 3D-картите „Here“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари