NotebookCheck: MacBook работи по-добре с Windows отколкото с macOS

3
646

Уеб порталът NotebookCheck направи тестване на MacBook Air от 2020 година и стигна до неочаквани резултати. Оказа се, че ако в това устройство бъде подменена операционната система отпадат редица ограничения, които могат да се окажат критично важни за редица потребители.

Максималната яркост на екрана на MacBook Air с инсталирана операционна система Windows 10 се оказа с около 30% по-висока в сравнение с родната macOS Catalina. Използването на Windows 10 премахва ограничението, заложено в MacBook относно яркостта на матрицата на лаптопа. С Windows 10 яркостта се повишава от 415 до 500 нита. За сравнение, яркостта на екрана на по-скъпия модел MacBook Pro е 500 нита, докато лаптопите ма Microsoft по-принцип са с малко по-тъмни матрици – около 400 нита, но в тази ОС засега не са известни ограничения от подобен род.

Нивото на яркост е особено важно сега – в разгара на пролетта и началото на лятото, когато хората предпочитат да прекарват повече време на чист въздух. В подобни условия тази разлика се забелязва много добре. От друга страна по-високата яркост води до по-бързо изтощаване на акумулаторната батерия и на теория – до по-кратък живот на екрана.

Не е ясно на какво се дължи този феномен. Може би по този начин Apple предпазва акумулаторната батерия от претоварване. Предполага се, че причината е някъде в настройките на цветовия профил.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари