NSA е имала достъп и до мрежите на чужди компании

0
43


Разкритията около NSA и системата за наблюдение на гражданите PRISM не спират. Малко по-рано днес стана ясно, че агенцията е имала достъп и до мрежите на Google. Наред с търсачката, част от PRISM са се оказали и бразилската петролна компания Petrobras, както и международната организация SWIFT.

Това разкри бразилката телевизия Globo. Тя подчертава, че всяка една от компаниите, които са били следени от NSA, има важно международно значение. Google е най-голямата търсачка в редица страни, Petrobras е един от най-големите доставчици на петрол в световен мащаб, а през SWIFT минават хиляди международни финансови сделки ежедневно. Телевизията показа и специални документи, потвърждаващи тези твърдения.

Не е ясно обаче кога точно е било осъществена намесата на NSA върху мрежите на трите компании. От Globo обаче допълват още, че според техни източници агенцията крие още хиляди документи, доказващи нерегламентирано навлизане на организацията в личното пространство на хора, които нямат нищо общо с терористични дейности.

Любопитно в случая е наблюдението на чужди компании като Petrobras и SWIFT. Как ли ще се оправдаят от NSA този път, когато срещу тях се повдигат обвинения и за икономически шпионаж над чужди държави?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари