Nvidia е продала на криптоминьорите видеокарти GeForce RTX 3000 за $175 милиона и може това да е причината за дефицита

6
1512

Видеокартите на Nvidia от серията GeForce RTX 30, базирани на графичната архитектура Ampere, излязоха на пазара миналия месец и оттогава има дефицит за тези устройства. Според финансовите аналитици, Nvidia е продала по-голямата част от своите нови геймърски графични процесори Ampere на криптомайнърите и това може да е една от основните причини за недостига на тези графични карти на потребителския пазар.

Според данните на финансовите аналитици от RBC Captial Markets и Barrons, компанията Nvidia е продала на криптоминьорите огромна партида видеокарти от фамилията GeForce RTX 30 с обща сума минимум $175 милиона. Във финансовите отчет за третото тримесечие на 2021 година Nvidia съобщава за съществен ръст на приходите в своя геймърски сегмент – 37% на годишна база. Само от игровия сегмент компанията е получила приходи в размер на 2,27 милиарда.

Главният аналитик на RBC Capital Markets Мич Стивс заяви, че през това тримесечие Nvidia е продала на Ethereum криптоминьорите графични процесори от новото поколение на обща сума минимум $175 милиона. Той отбелязва, че планираното за месец декември обновяване на блокчейн веригата на Ethereum, известно като Ethereum 2.0, изисква от криптомайнърите преход към по-ефективно оборудване за добив на тази криптовалута. Счита се че новите графични процесори на Nvidia удовлетворяват тази необходимост.

Още преди излизането на серията GeForce RTX 30 се предполагаше, че ще станем свидетели на възраждане на сегмента за добив на криптовалута с помощта на видеокарти. Сега тези прогнози се потвърдиха и дефицитът е вече факт.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари