fbpx
20.8 C
София

NVIDIA намали наемането на работна ръка поради инфлацията и сложната икономическа ситуация

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

NVIDIA потвърди фактите, посочени в публикацията на вестник New Indian Express, за решението на компанията да намали наемането на нови служители. Американската компания каза пред Barrons, че забавеното за наемане на служители до голяма степен се дължи на макроикономическата ситуация, както и на увеличаващите се признаци за нарастваща инфлация.

Вестник New Indian Express получи достъп до официалната кореспонденция на NVIDIA в месинджъра Slack, в който беше публикувана заповед до мениджърите за намаляване на наемането. „Ръководството иска да си вземе почивка, за да разпредели хилядите нови служители, които наехме наскоро“, се казва в съобщението. Мениджърите бяха посъветвани да затегнат изискванията си за наемане и да не наемат повече от 10% от кандидатите, които успеят да стигнат до етапите на интервюто.

Трябва да се отбележи, че поради трудната икономическа ситуация много технологични компании предприемат мерки за намаляване на персонала с цел намаляване на условно-постоянните разходи.

В края на април Robinhood обяви, че съкращава 9% от служителите си, за да подобри оперативната си ефективност. По-рано този месец Twitter обяви, че съкращава двама висши ръководители, спира набирането на работна ръка за повечето позиции и планира да намали разходите за облачни изчисления. От своя страна Uber Technologies уведоми служителите си в имейл за необходимостта от намаляване на маркетинговите и други разходи за този месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини