fbpx
0.5 C
София

Nvidia представи DLSS 2.0 – обновената технология с изкуствен интелект

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Nvidia официално представи технологията DLSS 2.0 (Deep Learning Super Sampling), която е усъвършенствана версия на по-ранната версия на тази технология за изглаждане с използването на алгоритми с елементи на изкуствен интелект, като промените са значителни. DLSS 2.0 е усъвършенствана невронна мрежа с дълбоко машинно обучение, базирана на ядрата Tensor Cores, с каквито разполагат видеокартите GeForce RTX. Новата технология повишава общата производителност и честотата на кадрите. В крайна сметка изображението е по-детайлно в сравнение с DLSS 1.0 и е по-лесна интеграцията в различните игри.

Геймърите бяха недоволни от първата реализация на DLSS, понеже тя леко замъгляваше изображението. Но този път, вместо да създава отделна невронна мрежа за всяка игра Nvidia е създала единна универсална невронна мрежа и интегрирането на новата технология отнема много по-малко време.

DLSS 2.0 по-бързо обработва алгоритмите с помощта на графичния процесор, като използва по-малко ресурси в сравнение с предишната версия и може изкуствено да увеличава резолюцията до 4 пъти (от 1080p до 4K). Предлагат се три различни режима на работа – висока производителност, балансиран и високо качество.

Новата технология вече е достъпна за някои разработчици и първите игри, в която ще бъде реализирана са Deliver Us The Moon, Wolfenstein Youngblood, MechWarrior 5: Mercenaries и Control. Обновяванията за последните две заглавия трябва да излязат още тази седмица. Nvidia планира и интеграцията на DLSS 2.0 в Unreal Engine 4.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини