Изглежда че на производителите на хардуер започна да им омръзва непрекъснатата суета с 32 и 64 битовите операционни системи.

Необходимостта от разработването на драйвери и софтуер за двете ОС версии им отвлича вниманието от другите, по-важни неща и ги кара да губят ценно време за вече почти ненужните 32-битови версии на програмното осигуряване. NVIDIA съобщи в своя официален сайт, че съвсем скоро възнамерява да се откаже от поддръжката на 32-битовите операционни системи.

В официалния фирмен сайт се казва, че поддръжката на 32-битовите операционни системи ще бъде прекратено, считано от версия 390 на драйверите. Производителят отбеляза, че новите версии на различните драйвери няма да работят на 32-битовите операционни системи и препоръчва на потребителите да се откажат от тяхното използване. Промените засягат Windows 7, Windows 8, 8.1 и Windows 10, Linux и FreeBSD и всички, които използват графичните решения на NVIDIA с 32-битови ОС е по-добре колкото се може по-бързо да преминат към 64-битови.

Компанията добавя, че критичните обновявания по безопасността за 32-битовите операционни системи ще продължат да излизат до месец януари 2019 година, след което тяхната поддръжка изцяло ще бъде прекратена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
шахматиста
шахматиста
3 години

ще го имам впредвид като си копувам видеокарта дееба и утепляците

Ккк
Ккк
Отговор на  шахматиста
3 години

Копи си карта на ATI

ano
ano
3 години

Обясни ми, за какво ти е да работиш на 32-bit OS?
Ако ти е старо PC-то, ще си с последната 390-та версия и толкова.
Няма драми!

ХиХи
ХиХи
Отговор на  ano
3 години

От поне 7 години съм на 64 бита нормално е да им е писнало кой знае колко малък им е дяла на 32 битовите.

Кольо
Кольо
3 години

32 бита, това беше някъде преди новата ера, нали? Обаче на мен и 64 бита ми омръзнаха вече, искам 128 бита, а никой не ми ги предлага. Дори приказка няма отворена по въпроса кога…

Agentpat
Agentpat
Отговор на  Кольо
3 години

Образно казано – никога! Направо ще минем на квантови компютри – някога.

Кольо
Кольо
Отговор на  Agentpat
3 години

Не мога да разбера, това оптимизъм, или песимизъм е? На някои хора може да не им се чака чак до 2025г. или дори до още по-далечна дата, за да придобият квантов компютър, пък и както е тръгнало с огласяването на едноцифрени(в нанометри)(дори напоследък започват да се пускат слухове и за транзистори в пикометровия диапазон) технологични процеси, явно краят на традиционните машини се отлага за неопределено време