Изглежда че на производителите на хардуер започна да им омръзва непрекъснатата суета с 32 и 64 битовите операционни системи.

Необходимостта от разработването на драйвери и софтуер за двете ОС версии им отвлича вниманието от другите, по-важни неща и ги кара да губят ценно време за вече почти ненужните 32-битови версии на програмното осигуряване. NVIDIA съобщи в своя официален сайт, че съвсем скоро възнамерява да се откаже от поддръжката на 32-битовите операционни системи.

В официалния фирмен сайт се казва, че поддръжката на 32-битовите операционни системи ще бъде прекратено, считано от версия 390 на драйверите. Производителят отбеляза, че новите версии на различните драйвери няма да работят на 32-битовите операционни системи и препоръчва на потребителите да се откажат от тяхното използване. Промените засягат Windows 7, Windows 8, 8.1 и Windows 10, Linux и FreeBSD и всички, които използват графичните решения на NVIDIA с 32-битови ОС е по-добре колкото се може по-бързо да преминат към 64-битови.

Компанията добавя, че критичните обновявания по безопасността за 32-битовите операционни системи ще продължат да излизат до месец януари 2019 година, след което тяхната поддръжка изцяло ще бъде прекратена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари