Ефективността на видеата със забавен каданс зависи преди всичко от възможностите на камерата, с която е направен записа.

Колкото повече кадри в секунда може да заснема, толкова по-плавно и интересно изглежда видеото на забавен каданс. Така например, при скорост 30 кадъра в секунда, видеото изглежда като груба последователност от кадри. Но Nvidia създаде специален алгоритъм, който перфектно се справя с този проблем. Новата програма на Nvidia може да превръща видео с честота 30 кадъра в секунда във видео с честота 240 кадъра в секунда. Алгоритъмът предсказва и добавя недостигащите кадри.

Споменатите 240 fps съвсем не са предел за тази технология. Добре обученият алгоритъм може да постига 480 и повече кадъра в секунда.

Видеото многократно се забавя, при това без загуба на качеството. За постигането на този резултат, Nvidia са обучили невронна мрежа с помощта на 11 000 видеозаписа, заснети с камери с висока честота на кадрите. По този начин алгоритъмът се е научил да прогнозира междинните кадри, за да бъде новото видео максимално реалистично и наистина плавно. При експериментите е използвана графичната карта Nvidia Tesla V100 и фреймуърка за дълбоко машинно обучение PyTorch.

Теоретично, новият алгоритъм може сериозно да опрости хардуера на видеокамерите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари