Nvidia създаде невронна мрежа, генерираща реални снимки на несъществуващи хора

8
2408

Nvidia, един от най-активните играчи на пазара за системи с изкуствен интелект, представи нов алгоритъм за генериране на реалистични изображения, които твърде много приличат на истински снимки на хора. Научната работа е публикувана в arxiv.org.

Използва се двойна невронна мрежа. Едната част е обучен с реални снимки алгоритъм, който създава нови изображения дотогава, докато втората част на невронната мрежа не започне да ги обърква с реалните.

Резултатите от това състезание са наистина впечатляващи. Невронната мрежа е в състояние да генерира изображения на хора с различна възраст, пол, раса. Лицата могат да бъдат показвани в различен ракурс, сенките са много реалистични. За новата невронна мрежа лицето не е просто колекция от оцветени по определен начин пиксели. Алгоритъмът „разбира“ компонентите на изображението и се съобразява с отделните елементи. Например, дали има очила, плешивини, лунички, доколко е високо челото, какви са очертанията на скулите и т.н.

Nvidia показа работата на своят невронна мрежа чрез видеото, поставено по-горе. В първата част можем да видим по какъв начин няколко реални снимки се смесват в едно общо контролно изображение. Следващите прототипи възприемат от него мимиката, цвета на косите и особеностите на расата. Във втората част се вижда как няколко лица образуват усреднено лице с максимум общи черти.

Интересно е, че алгоритъмът бе пробван и на котки, но техните изображения не са така качествени и явно се налага допълнително обучение.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
KokoКольогенийЕдин другПешо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sesu
sesu

NN въображени – квадратни снимки и лицето ВИНАГИ е в средата.

Палустинец
Палустинец

Глупости. Едната е черната Златка

пипи
пипи

Яааа и мен ме има

Пешо
Пешо

А ние седим и гледаме по цял ден Вип Брадър.

Един друг
Един друг

Даже и няколко мемета с котки е генерирал 🙂 Явно добре се учи

гений
гений

Реални снимки на неща, които ги няма. Гениално!

Кольо
Кольо

„генерираща реални снимки на несъществуващи хора“
Поредната безполезна джаджа. Като RTX-а

Koko
Koko

Ми че то това на снимката съм аз бе