Акциите на Nvidia спаднах с цели 5 процента в резултат на лошите прогнози на компанията за второто тримесечие на годината. Производителят призна, че отчита значителен срив и той се дължи на едно-единствено нещо – преминаването на крипто манията. В резултат, Nvidia прогнозира по-слаби резултати от това, което Уол стрийт очакваше.

Мрачният поглед напред е в рязък разрез с предишното тримесечие, когато продажбите на техника за копане на криптовалути като биткойн и етериум донесоха 289 милиона долара или 10 процента от всички приходи на Nvidia. Тогава компанията прогнозира приходи от около 100 милиона долара за Q2. Вчера обаче, тя отчете реални приходи от едва 18 милиона долара.

„През последните няколко тримесечия се възползвахме от необичайното търсене заради ефекта „крипто“. Към момента обаче, той вече няма отношение за второто ни тримесечие“, признава шефът на Nvidia Дженсън Хуанг.

Акциите на основния конкурент на GPU пазара Advanced Micro Devices също спаднаха заради резките промени на криптопазара.

Общото усещане сред анализаторите е, че растежът ще продължи да е минимален и акциите ще спадат.

Все пак, Nvidia отчита добро представяне в продажбите на чипове за дата центрове. Силни са и традиционните продажби на видео карти за гейминг, където има по-висок приход от очакваното. Именно там анализаторите очакваха слаби резултати, тъй като Nvidia трябва скоро да анонсира ново поколение карти навреме за презничния сезон.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
JoannaNvideoМалииииииstormofbloodСтанислав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

5% си е нещо нормално, че да се нарече Драстичен спад. Драстичния спад е на турската лира.

stormofblood
stormofblood

Мисля достатъчно спечелиха от спекулацията с Bitcoin-a…

Nvideo
Nvideo

Нерде Ямбол, нерде Стамбул?

5% е спадът на акциите, а спадът на приходите от „копачки“ (поне според статията) е около 270 мил. за тримесечие, което грубо са около 8-9% от общите приходи. А това може да се нарече драстично в зависимост от позициата ти на пазара за опции.
На първо четене инвеститорите са оценили спада с около 5%.

Малииииии
Малииииии

И сега е време цените на VC да си доидат на нормалните нива.

Joanna
Joanna

Драстичен казвате! Доскоро едни самозвани специалисти пак тук ни убеждаваха ,че производителите на Видео карти не правели и стотинка от Крипто манията.
Днес пък директно борда на NV-идя си признава ,че им катастрофирали печалбите.
Да се чудя на кого да вярвам , като през ден и на час по лъжичка подасяте различни статии г-да колегите джурналя- маникюристи.