fbpx
14.4 C
София

Nvidia Broadcast използва ИИ за автоматично регулиране на погледа

Най-четени

Nvidia Broadcast версия 1.4 предлага две нови функции, наречени Eye Contact и Vignette, които да помогнат на стриймърите да подобрят качеството на видеата си. Eye Contact е ефект, използващ изкуствен интелект, който анализира и автоматично коригира погледа на човека в кадър така, че той винаги да е насочен към камерата, като запазва естествения цвят на очите и честотата на миганията. Ако погледнете прекалено встрани настройката ще спре да работи и плавно ще възстанови истинската посока на погледа ви.

От Nvidia смятат, че Eye Contact ще позволи на авторите на видео съдържание да гледат встрани от камерата, когато четат бележки или сценарий, като през това време очите им ще останат насочени срещу обектива и всичко ще изглежда съвсем естествено от гледна точка на зрителите. Новата функция е налична в Broadcast 1.4, но остава в бета версия, тъй като от Nvidia планират да я усъвършенстват периодично и да добавят „още милиони цветови и светлинни комбинации“. Потребителите на софтуера също могат да помогнат за неговото развитие, като запишат кратко видео и го изпратят на компанията. Ако автоматичното регулиране на погледа ви звучи познато, вероятно е защото Microsoft вече представи такава технология през 2020 г. и също я нарече Eye Contact.

Vignette е фонов ефект, който в комбинация с функцията Background Blur може да постигне т.н. „боке ефект“. Обяснено на кратко, боке е термин, който се използва за назоваване на естетическия ефект от разфокусирането на светлинните източници в кадъра и ако се направи правилно, резултатът може да се окаже много приятен за окото. От Nvidia също така са подобрили съществуващите вече ефекти за замъгляване, заместване и премахване на виртуален фон.

През последните години Nvidia силно се насочва към този вид технологии за изкуствен интелект. Основната причина за ръста в продажбите на графичните карти на компанията е DLSS, функция, която използва машинно обучение за интелигентно мащабиране на изображения, добавяйки информация, която не се съдържа там, когато преминете към по-ниска (но по-лесна за работа) резолюция. Най-новата версия, DLSS 3, може да генерира и вмъква изцяло нови кадри във вашите видеа, като принципа е същия като този, който Eye Contact в Broadcast използва, за да генерира и добавя „нов чифт очи“ към лицето на заснетия във видеото човек.

Nvidia Broadcast предлага и други функции, базирани на ИИ, като например възможност за почистване на фоновите шумове, които микрофонът улавя. Софтуерът е безплатен за изтегляне и използване, но изисква да разполагате с GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, Titan RTX или по-висок GPU, 8 GB RAM и се препоръчва Intel Core i5 8600, AMD Ryzen r5 2600 или по-висок CPU .


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини