Oculus VR закупи The Eye Tribe, разработващ технология за следене погледа на очите

1
48

Компанията Oculus VR, собственост на социалната мрежа Facebook, закупи датския стартъп The Eye Tribe, работещ върху създаването на специализиран софтуер за следене погледа на очите. Информацията е на Engadget и засега няма особени подробности за сделката.

Да си припомним, че по време на изложението MWC 2014, Андерс Бо Педерсен (Anders Bo Pedersen) демонстрира възможностите на новата система. Той показа управлението на смартфон или таблет само с помощта на погледа на очите. Потребителят може да взаимодейства с мобилното устройство по същия начин, както това става чрез сензорния дисплей. Възможно е да се управлява геймплея, да се прелистват страници, да се скролват изображения и т.н. Всички тези действия се осъществяват чрез отправяне на погледа в необходимото направление.

За следенето на погледа се използва външен модул, който се включва към Micro-USB порта и изисква еднократно калибриране. The Eye Tribe работят и върху технология за подобряване рендирането не на цялата сцена, а само на частта, върху която е отправен погледа на потребителя, като по този начин се постига по-висока производителност.

Най-вероятно, The Eye Tribe ще се използва от Oculus VR за подобряване възможностите на VR шлема Oculus Rift.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Светльо
Светльо
4 години

Тая технология може да ускори няколко пъти VR графиката. Идеята е просто в периферията да се рендерира с много по-ниска резолюция, защото периферното зрение така или иначе е нечувствително към детайл, а само към движение.