9.5 C
София

Office 2013 няма да поддържа Windows XP и Windows Vista

Най-четени

Според съобщение на разработчиците на Microsoft Office относно системните изисквания на Office 2013, направено на закрито мероприятие, състояло се през изминалата седмица, софтуерният гигант възнамерява да ограничи поддръжката на старите операционни системи Windows XP и Windows Vista.

Както съобщава ресурсът WinFuture, позовавайки се на надежден източник, близък до Microsoft, Office 2013 ще може да се използва на компютри под управлението на операционните системи Windows 7 и Windows 8. По-старите операционни системи Windows XP и Windows Vista няма да бъдат поддържани от новия офис пакет, чиято първа Beta версия, впрочем, според слухове, разпространявани в глобалната мрежа, може да бъде представена още тази вечер на ежегодната конференция Microsoft Worldwide Partners Conference, която стартира преди броени минути в канадския град Торонто.

Причините за изоставянето на поддръжката за XP и Vista остават неясни. Възможно е обаче изтичането на срока за поддръжка на двете стари платформи да е изиграло решаваща роля във вземането на радикалното решение. Припомняме, че срокът на поддръжката на Windows XP изтича окончателно през месец април 2014 г., докато основната поддръжка на Vista бе прекратена през април тази година, като в момента се предлага само платена такава за корпоративни клиенти.

Извън системните изисквания се съобщава още, че в Office 2013 корпорацията Microsoft залага на засилена интеграция с външни услуги с помощта на мини-приложения. Те трябва да осигуряват допълнителни възможности. Така например, при добавянето на ново събитие в календара на Outlook потребителят ще може същевременно да се осведоми и за прогнозата на времето на конкретното място, което възнамерява да посети.

Съгласно настоящите планове на Microsoft, Office 2013 трябва да бъде пуснат на пазара през месец декември 2012 или през януари 2013 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини