Microsoft въведе някои промени в политиката за обновяване на Windows 10 и Office 365 и едновременно с това съобщи някои подробности за новия Office 2019.

Новият Office 2019 е планиран да излезе през втората половина на тази година и ще съдържа всички промени, сега достъпни за потребителите на Office 365.

По-интересен е фактът, че Office 2019 ще работи само на компютри с операционната система Windows 10. И още, дори не на всички версии на Windows 10 ще може да се подкара новия офис. Ще се поддържат само актуалните версии на Windows 10, Windows 10 Enterprise LTSC 2018 и следващата редакция на Windows Server. Или с други думи, новата политика на обслужване от Office 365 ProPlus ще се прилага и към Office 2019.

Клиентските приложения ще се предлагат само във вид на Click-to-Run инсталатори. Това означава, че няма да има възможност да се изтегли целия офис пакет със всичките приложения. Те ще се изтеглят от интернет след стартирането на инсталатора. Сървърните приложения ще имат MSI инсталационни файлове.

Новият пакет съдържа приложенията Word, Excel, PowerPoint, Outlook и Skype for Business. Няма Access, Publisher и OneNote.

Office 2019 ще се поддържа 5 години вместо стандартните 10. След изтичането на тази основна поддръжка ще има още 2 години разширена поддръжка, която приключва на 14 октомври 2025 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари