Office Web Apps вече се нарича Office Online

0
5

Преди три дни ви съобщихме, че приложението за Android „SkyDrive“ вече се нарича „OneDrive“. Промяната, както разбрахте, бе наложена след съдебен спор между Microsoft и BSkyB, в който спечели британската компания. Облачната услуга, обаче, не е единственият продукт на Microsoft, който тази седмица сменя името си.

Office Web Apps познати още като OWA отсега  нататък ще се нарича Office Online. Този път причината не е съдебна. Според Microsoft, вече старото име просто обърквало хората. Действително, според сегашните ни разбирания „App“ означава нещо, което може да се изтегли и инсталира, а не, както е в случая, онлайн услуга, която се ползва директно в браузъра. Google със сигурност не са на това мнение, тъй като те имат цяла операционна система в облак (следователно и „уеб приложения“ за тази операционна система), но така или иначе Microsoft са взели решението да прекръстят услугата си на Office Online.

Другият объркващ аспект на предишното име бе акронимът му: OWA често можеше да се обърка с името на една друга продуктова линия на Microsoft – „Outlook Web Access“. Технически погледнато, дори тази услуга трябва вече да е с ново име – Outlook Web App, но никой не я нарича така, може би защото отново присъства този подвеждащ, според Microsoft, елемент „арр“.

Office Online, освен с ново име, вече може да се похвали и с нова уеб страница. Вижте я тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за