OneDrive намалява безплатното пространство до 5GB от 27 юли

6
45

Миналият ноември Microsoft обяви някои сериозни промени за своята облачна услуга OneDrive, сред които намаляването на безплатното пространство за съхранение от 15GB на 5GB, както и фактът, че потребителите на Office 365 вече няма да получават неограничено пространство. След като имаха половин година, за да реагират, сега потребителите започнаха да получават непосредствени известия за предстоящата промяна.

Това при всички положения е лоша новина за онези, които разчитат на OneDrive, тъй като те не само губят опцията за 15GB, но и ще бъдат ограничени до още по-малко от онези 7GB, който услугата първоначално предлагаше. Промяната ще бъде активна от 27 юли, а преди това потребителите ще бъдат уведомени дали съхраняваните в момента в акаунта им файлове са под 5GB; ако обемът е над лимита, добре ще е да действате бързо, за да не изгубите нещо важно.

Разбира се, Microsoft припомня, че ако ви трябват повече от 5GB, може да получите цели 50GB срещу 2 долара на месец. А като алтернатива не трябва да забравяте опции като Google Drive, iCloud, Box, Dropbox и др.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Даа алтернатива много

Светльо
Светльо

A very dick move, Micro$oft!

FriX
FriX

Google ми пратиха съобщения по имейла преди половин година някъде, че и те от август или септември(не помня точно) ще намалят пространството ми за сахрънение от 15GB на 5GB 🙂 Така че, нищо ново от страна на корпорация гигант като Майкрософт, просто конкуренция 🙂

sky1
sky1

От Майкрософт неискат да поддържат милиони потребители с много безплатни гигабайти и затова и намаляват пространството. Така ще се увеличат платените и ще намалеят разходите.

На който не му стигат гигабайтите да плаща скромните 4 лева за 50 гб или да минава на друга услуга.

macsim29
macsim29

Това кога успя да си го измислиш?Не само че не намалят ами всяка година ти дават по 2 отгоре ако знаеш как да си ги вземеш.Аз имам вече 19 постоянни.

pedro
pedro

1ТБ, Срещу 8 лв. на месец (за 1 от 5 потребителя на офис home пакета)