Виждате ли по-сериозна връзка между умни слушалки-тапи и бързо зарядно устройство за смартфон? Не? Bragi обаче има друго мнение по въпроса. Аудио производителят заведе дело срещу OnePlus за територията на Европа по обвинение, че китайците нарушават запазената марка Dash. Според Bragi, OnePlus умишлено създава объркване като рекламира функцията Dash Charge в телефоните си, а това звучи подозрително близко до Dash Charger кейса, който зарежда безжичните слушалки на Bragi.

Това е второто дело, по което OnePlus ще трябва да се защитава, след като Bragi вече заведе едно в Съединените щати. За да подкрепи иска си, Bragi посочва, че и американското, и европейското патентни ведомства вече не са позволили на OnePlus да регистрира марката Dash Charge.

Наистина ли думите са толкова сходни и объркващи? На практика, не. Най-вероятно няма да попаднете на продукт на Bragi, когато си купувате OnePlus 6, така както навярно не си мислите, че Bragi използва технологията на OnePlus, когато зареждате слушалките си. Въпреки това, Bragi има известно право да заведе делото. При запазените марки отдавна съществува правилото „Използвай я или ще я загубиш“ – ако не защитиш марките, които имаш, рискуваш да изгубиш възможността да ги прилагаш. А Bragi със сигурност не би искала повече компании да ползват името Dash и да разсейват потребителите от собствените ѝ продукти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Станиславketeutrepam Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
keteutrepam
keteutrepam

На къде отива тоя свят, всеки ден се съдят хора и фирми за всякакви тъпотии. Айнщайн го е казал, четвъртата световна ще се бием с пръчки и камъни…

Станислав
Станислав

Пазя си едно го-о-олямо паве на терасата за четвъртата световна, а до тогава ще си затискам киселото зеле с него!