fbpx
-0.3 C
София

Open Virtualization Alliance се присъедини към Linux Foundation

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Linux Foundation имат нов партньор. Към каузата на фондацията се присъединиха от Open Virtualization Alliance. Това съобщиха лично представители на алианса днес на провеждащата се в Еднбург конференция LinuxCon Europe.

Алиансът е сериозна организация, в която членуват повече от 250 организации, сред които личат имената на IBM, Red Hat, Intel и NetApp. Целите на The Open Virtualization Alliance (OVA) са популяризиране и разпространение на KVM (Kernel-based Virtual Machine)-хипервайзора – виртуализационна платформа с напълно открит код, предназначена за 86-битов хардуер, на който е инсталирана операционна система Linux. Платформата позволява няколко виртуални машини да бъдат изпълнявани немодифицирани на Linux или Windows образи. Едно от големите предимства на KVM, както съобщават от OVA, се крие в това, че платформата е от 60% до 90% по-евтина от другите виртуализационни решения, които се предлагат днес на пазара, като предлага същата функционалност на ядрото.

Двете организации ще работят по посока на маркетингови кампании и организирането събития, които целят разпространението на платформата и неговото попляризиране. Фондацията ще увеличи инвестициите в KVM, като организира различни кампании в полза на Алианса, като започналия тази седмица KVM Forum в Единбург. Това съобщи Чък Дюбюк, председател на борда на OVA и директор на продуктовия маркетинг в отдел Virtualization Business Unit към Red Hat.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини