13.1 C
София

OpenAI представи изкуствения интелект Codex за автоматично писане на сорс код

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Организацията с нестопанска цел OpenAI представи специализирания софтуерен инструмент Codex, в който се използват дълбоко машинно обучение и алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Codex разбира естествения човешки език и може да го преобразува в работещ сорс код. Новият ИИ е предназначен както за любителите и начинаещите, така и за професионалните програмисти.

OpenAI направи редица демонстрации, които показаха по какъв начин Codex създава неособено сложни уеб сайтове, елементарни игри и взаимодейства с други приложения чрез специализиран API, използвайки гласовите или въведените в неговия програмен прозорец команди и подсказки на потребителя. Codex може и да преобразува сорс-кода от един програмен език към друг и да решава някои задачи от областта на информатиката.

„Владеейки над една дузина програмни езици, Codex може да интерпретира неособено сложните команди, подадени на естествен език и да ги изпълнява от името на потребителя“ – заявиха представители на компанията.

OpenAI допълват, че инструментът великолепно работи с Python, но много добре се справя и с езиците за програмиране JavaScript, Go, Perl, PHP, Ruby, Swift, TypeScript и Shell.

За използването на Codex е необходимо в неговия програмен прозорец да се въведе команда на естествен човешки език, като например „Да се създаде уеб страница с меню отстрани и заглавия отгоре“. След потвърждаването ИИ инструментът преобразува тези команди в работещ код.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини