fbpx
1.8 C
София

OpenAI представи своя първи комерсиален проект

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

OpenAI представи своя първи API за комерсиално използване, който осигурява достъп до най-новите модели изкуствен интелект, създаден от тази компания. Новият API предлага универсален  интерфейс от типа text in, text out, даващ възможност на потребителя да го използва на практика във всички задачи, засега само на английски език. Новият ИИ може да превежда от един език към друг, да пише разкази и да отговаря на ежедневно възникващите въпроси и т.н.

Представеният API дава достъп до GPT-3 моделите с много висока скорост и пропускателна способност.

Интересно е, че специалистите на OpenAI заявиха, че не могат да предвидят всички последствия от използването на тази нова технология и затова са решили да дадат достъпа до този API.

„Ние се надяваме, че новият API значително ще свали бариерата за по-лесното създаване на полезни продукти на базата на изкуствен интелект, в резултат от което ще се появят съвсем нови софтуерни инструменти и онлайн услуги, каквито днес е трудно да си представим“ – заяви компанията.

Всички, които желаят да получат достъп до бета версията могат да се присъединят към компаниите Algolia, Quizlet, Reddit и някои други, които получиха достъп до новия API чрез покана. С течение на времето новият ИИ на OpenAI ще стане общодостъпен

OpenAI добавя, че „програмирането“ на този ИИ може да стане след като му се покажат само няколко примера. Чрез допълнителни кратки материали и комплекти данни може да се настройва производителността в по-конкретните задания. Самият ИИ е предварително обучен по 175 милиарда параметри и текст с размер 570 GB.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини