OpenOffice икономисва на потребителите по $21 милиона на ден

1
46

Програмистите на Apache OpenOffice са пресметнали, колко пари икономисват на хората чрез разпространението на безплатния си офис-пакет. Пресмятанията са извършени по следния начин: средно, OpenOffice се изтегля 138 928 пъти на ден. Ако за средна цена на Microsoft Office се приеме сумата от $150 за версия Home and Student, то ще се получи икономия от $21 милиона на ден. Или $7,6 милиарда за една година.

Разбира се, тези разчети са твърде условни. Не всички потребители биха заплатили $150 за покупката на Microsoft Office, а и популярността на подобния безплатен LibreOffice непрекъснато нараства – нещо, което не е отчетено при пресмятанията.

Преди около 20 години, през 1992 г. само MS Excel струваше $595 за едно копие. Днес ситуацията е променена и продължава да се променя. Офисният пакет OpenOffice се сваля ежедневно от потребителите на 236 държави. На горната диаграма е показана плътността на изтеглянията по държави.

Публикувана е и статитстика на изтеглянията за различните държави. На първите три места са САЩ, Франция и Германия, на последното 236-то място е Британската индоокеанска територия, а България е на 52-ро място по брой изтегляния на безплатния офисен пакет.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
demonhunte
demonhunte

Не минаха ли повечето дистрибуции на Libre Office?
Може и да греша.