Opera открива музикален онлайн магазин

0
19

Opera Software стартира музикален проект, ориентиран към потребителите на мобилния браузър Opera Mini за смартфони и обикновени мобилни телефони. Opera вижда Русия като един от ключовите си пазари, затова и новата услуга ще бъде представена първо там, а след това, ако се сдобие с популярност, ще се появи и в другите страни.

Проектът ще работи на абонаментен принцип: за 150 рубли на месец (около $5) ще може да се тегли без ограничения музика от каталога, в който има повече от 2 милиона записа. Услугата ще бъде достъпна и за потребителите на други браузъри, единствено собствениците на iPhone няма да могат да свалят музика (поради ограничения на операционната система iOS) – но ще могат да я слушат в стрийминг режим.

За техническото обслужване на музикалния магазин на Opera ще отговаря глобалният партньор на компанията – Rights Communications. Според предварителните прогнози, до края на 2013 г. се очаква услугата да притежава аудитория от 1,5 милиона активни потребители.

Сега Opera е в преговори с руските оператори за включване на музикалния си проект в абонаментите им планове. Това ще бъде от полза и за двете страни, защото се очаква да се привлече младата аудитория, към която основно е насочена услугата.

Един от основните проблеми за управление на такива проекти в Русия е, че руснаците нямат навика да свалят легално музика срещу пари. Според експертите, този пазар едва започва да се развива и подобни инвестиции могат да се изплатят само в дългосрочен план.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари