Opera получи интеграция с Ethereum

11
860

Подготвяйки се за своето излизане на борсата, компанията зад популярния браузър Opera добавят функция, която да го направи в крак с днешния ден.

Opera обявиха, че в новата версия на Opera за Android ще се появи функционалност, позволяваща потребителите да управляват лесно криптопортфейла си в блокчейна на Ethereum с поддръжката на Ethereum Web3. Освен, че са популярни с едноименната си криптовалута, Ethereum са създатели и на блокчейн, на който разчитат и много други цифрови валути. Освен това, интеграцията на Web3 означава и поддръжката на децентрализирани приложения и услуги.

„Присъствието на криптопортфейл в браузъра носи със себе си преживяването от лесните онлайн разплащания. Плащането посредством него е като изпращането на дигитален кеш направо от телефона, и ние направихме това даже по-лесно“, обяснява Чарлс Хамел, мениджър продуктово развитие към Opera Crypto. „Ние вярваме, че днешната мрежа ще е интерфейса на Мрежата на утрешния ден. В качеството си на първия от големите браузъри, които добавят поддръжката за Web 3.0, ние искаме да помогнем интернетът на бъдещето да стане по-достъпен днес“, допълва той.

В края на миналия месец, Opera подадоха документи за излизането си на борсата. Компанията подаде документи пред властите за появата си на Nasdaq, като първичното тръжно предлагане се оценява на $115 млн.

Opera може и да не са сред водещите в бранша – дела на браузъра към юни се изчислява едва на 1.5%, но се радват на постоянна потребителска база от над 321 милиона месечни потребители, двадесетпроцентов годишен ръст и почти никакви задължения.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
djagiVivaldi - тежък и нестабилен?!?Dobavkкитайски боклукbrick Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
online
online

Бърза кражба са измисли ли :
Китайски браузър ще ти сложи парите в уеб.

nomore
nomore

Неграмо тен тръгнал да се изказва!

Аз-Съм
Аз-Съм

„която да го направи в край с днешния ден.“
може би е в „крак“ ?

brick
brick

On 18 July 2016, Opera Software ASA announced it had sold its browser, privacy and performance apps, and
the Opera brand to Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership (a consortium of Chinese investors led by Beijing Kunlun Tech Co and Qihoo 360)
for an amount of $600 million USD.

The transaction for sale of Opera’s consumer business was approved on 31 October 2016
by the Committee on Foreign Investment in the United States.

On 4 November 2016, Golden Brick Capital Private Equity Fund I L.P. completed the acquisition.

brick
brick

Qihoo 360(управляваща Opera) е описана от Forbes като конфронтационна и спорна компания поради участието й в различни антиконкурентни дела. Компанията е участвала в съдебни дела с Tencent [21] [22], започвайки с спора от 360 v. Tencent, както и други компании като Baidu, [23] Emiage, [24] Sogou. Компанията е обвинена от Анонимен, че надвишава обема на трафика към него, за да привлече рекламодатели . Компаниите за антивирусно тестване, AV-Comparatives на Австрия, Германския AV-Test и Virus Bulletin на Обединеното кралство, обвиниха Qihoo, че е осигурило тестване на антивирус, оборудван с двигател Bitdefender, за да измами на теста докато peaлно потребителската версия използва… Виж още »

Dobavk
Dobavk

Koмпaниитe зa aнтивиpycнo тecтвaнe,
АV-Соmраrаtіvеѕ нa Aвcтpия,
Гepмaнcĸия АV-Теѕt
Vіruѕ Вullеtіn нa Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo,

oбвиниxa

Qіhоо, чe e ocигypилo тecтвaнe нa aнтивиpyc, oбopyдвaн c двигaтeл Віtdеfеndеr, зa дa измaми нa тecтa
дoĸaтo
реалнo пoтpeбитeлcĸaтa вepcия изпoлзвa coбcтвeния QVМ двигaтeл нa Qіhоо.

Да бяха станали $пон$ори на на теста и никой нямаше да каже нищо.
Стиснати китайци.

Dobavk
Dobavk

B дoĸлaдa ce ĸaзвa, чe двигaтeлят QVМ „щe ocигypи знaчитeлнo пo-ниcĸo нивo нa зaщитa
и
пo-гoлямa вepoятнocт oт фaлшиви пoлoжитeлни peзyлтaти“.

B peзyлтaт нa тoвa Qіhоо 360 щe зaгyби вcичĸитe cи cepтифиĸaти.

B зaщитaтa cи Qіhоо 360 ĸaзa, чe
пoдoбнa пpaĸтиĸa ce извъpшвa oт мecтнитe мy ĸoнĸypeнти в Kитaй.

китайски боклук
китайски боклук

Браузърът Opera ставаше за нещо до версия 12.18, когато го разработваха норвежци. След като го купиха китайчугите, тотално го осраха! А бившият автор на Opera написа нов браузър – Vivaldi, в който присъстват всички плюсове на старата Opera плюс съвременен енджин. И продължава да го развива активно.

djagi
djagi

За съжаление, към този момент Вивалди е доста нестабилен и тежък браузър. Има бъдеще и следя развитието, но за сега – не. При Опера, нищо че я купиха китайците, все още нищо не се е променило към по-лошо, точно обратното, появиха се нови и полезни функции. Същия екип работи по браузъра, и, до колкото знам, все още се разработва в Норвегия. Кой бил „измислил“ Опера? Прочетете кой – във всеки случай, тези, които разработват Вивалди са ЧАСТ от предишния екип, отделили се много преди да го купят китайците. Според мен, Опера спечели от смяната на енджина. Дали предпочитам да ме… Виж още »

Vivaldi - тежък и нестабилен?!?
Vivaldi - тежък и нестабилен?!?

Човече, ти какво пушиш??? Току-що отворих за проба във Vivaldi 20 таба едновременно. На древна машина CoreDuo с 4 GB RAM и 64-битова 7-ца. Не забелязвам проблеми с рендването. Нито забавяне показването на страниците в сравнение с работната ми щайга – Ryzen 5 1600 с 16 GB RAM със същата ОС.

djagi
djagi

Бате, предимно на електронни цигари съм. Където съм в този момент, ползвам компютърче-тв стик с големината на 1/2 пакет цигари с Атом, 2 гб РАМ – Вивалди се усеща като по-тежък, а че крашваше, няма спор за това. Нямам желание да изпробвам всяка версия, може и да са го пооправили. Аз в Опера отварям не 20, а 100 таба понякога. Мислено е по Вивалди, добър е браузъра, но далеч от функционалността и стабилността на Опера. Дори само едно да е, ползвам го редовно – това е да ми извежда видеото в отделно прозорче над другите. Ти що не се изказа… Виж още »