Opera предлага нов значително подобрен режим „Картина в картината“

0
791

Браузърът Opera не е сред най-популярните. Така бе по време на класическата Opera и ситуацията не се подобри след преминаването към енджина Chromium. Но това е един от най-иновационните браузъри, а компанията непрекъснато подобрява неговата функционалност.

С най-новото обновяване на Opera значително бе подобрен режима „Картинка в Картинката. За разлика от браузъра на Google, при Opera този режим работи навсякъде, а не само в сайтовете със специалната поддръжка на Picture in Picture. Този режим дава възможност едновременно да се гледа видео и да се работи с браузъра или какъвто и да било друг софтуер.

В най-новата версия на Opera в режима „Картина в Картината“ е добавен таймер за видеото и възможност за преминаване към следващия клип. Съвсем като в YouTube. Да напомним, че Google се отказа от бутона за изключване на звука и от иконката за пропускане на рекламата в своето собствено решение на режима „Картина в картината“. По всичко личи, че основният приоритет на интернет гиганта е рекламата, а не удобството на потребителите. На този фон Opera е едно много добро решение.

Да си припомним, че Opera има подобрено блокиране на трасирането ускоряващо с 20% скоростта на работа. Браузърът предлага и опция за блокиране на рекламите, което още повече ускорява неговата работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари