fbpx
0.8 C
София

Opera представи публичната бета версия на браузъра Crypto Browser

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Компанията Opera официално представи публичната бета версия на браузъра Crypto Browser с вграден портфейл за криптовалута, основна поддръжка за Web3 и децентрализираните приложения (dApps). Основната цел на разработчиците е да улеснят разбирането на концепцията Web3, която често обърква обикновените потребители, както и да максимално да улеснят различните операции с криптовалута и NFT, като предоставят достъп до тях без каквито и да било разширения.

Ключовата особеност на Crypto Browser е вграденият криптопортфейл, който има вградена поддръжка на криптовалутите Ethereum, Bitcoin, Celo и Nervos, както и на основните блокчейн платформи. Потребителите могат да купуват криптовалута с фиатна валута, да я обменят директно в портфейла, да извършват други транзакции, да проверяват баланса и т.н. Вграденият портфейл има силно защитен буфер, който гарантира, че другите приложения нямат и не могат да имат достъп до данните.

Другата ключова особеност на браузъра Crypto Browser е поддръжката на Web3 – концепцията, известна и като децентрализиран интернет, базиран на блокчейн. Компанията сподели, че в допълнение към информационната безопасност чрез криптиране, потребителите ще имат достъп до GameFi, откъдето могат да печелят пари, като играят всякакви метавселени. Crypto Browser има също и Crypto Corner, начална страница с най-актуалните новини за блокчейна и криптовалутите, видео колекции, подкасти, airdrops и други събития в света на цифровите пари. Цялото това съдържание се показва, когато стартирате браузъра на устройство с Windows или Mac, а на смартфон, те са бъдат достъпни от долната лента за навигация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини