Opera представят мобилния браузър Opera Ice

5
36

Следващият месец Opera ще пуснат нов мобилен браузър за таблети и смартфони на име Opera Ice. Браузърът ще може да се ползва както от потребители на Android, така и на iOS. Запитани как биха го описали с една дума, от компанията избраха „футуристичен“.

Та, в какво се крие футуризмът на Opera Ice. На първо място – в липсата на интерфейс, или поне на видим такъв. Ice прилича по-скоро на app launcher, отколкото на традиционен браузър. При стартиране, Ice показва малка мрежа от икони, наподобяващи икони на приложения по заглавния екран на мобилно устройство, които се отварят на цял екран при натискане. Няма и отметки.

Единственият познат от потребителския интерфейс елемент, който ще видим в Ice, е заглавният бутон, който функционира подобно на физическия заглавен бутон на iPad или iPhone, а именно – отваря браузъра. Ice ще използва Safari енджин, което е гаранция за сравнително бързо и безпроблемно зареждане на страници.

Opera Ice има много по-амбициозна цел, отколкото може би си мислим. От компанията са си наумили да пуснат на пазара достоен конкурент на най-ползваните мобилни браузъри в момента. Ето защо, те обмислят в бъдеще да разработят и версии за Windows Phone и BlackBerry 10.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари