Докато светът наблюдава с недоумение, случващото се с цената на биткойна, компании, организации и фирми от разнообразни отрасли са вперили поглед към технологията зад революцията на цифровите валути: блокчейна. Корабни фирми и логистични компании, застрахователи, имотни агенции, банки и финансови институции, компании за сигурност, неформални организации и други, се надпреварват да впрегнат силата на блокчейн технологията за осъществяването на защитено договаряне, архивиране, проследяване на доставките и организация на операциите.

Последната компания, която се включи в тази своеобразна надпревара е Oracle, които анонсираха тази седмица свой собствен блокчейн проект, посредством който да подпомогнат компаниите в справяне на различен по род задачи.

Oracle Blockchain Cloud Service представлява платформа, целяща осигуряването на бизнесите с блокчейн с цел да им помогне да осъществяват гъвкаво и защитено управление на веригата за доставки, смарт контракти, намаляване на рисковете, сложността и увеличаване на ефективността. „Блокчейнът носи обещанието да промени изцяло начинът, по който се прави бизнес, спомагайки за по-ефективни, прозрачни и защитено B2B (business-to-business) взаимодействие“, споделя в прес-релийз вицепрезидентът на Oracle Cloud Platform Амит Завери. Платформата, която в момента е в пробен етап осигурява предварително конфигурирани решения и инструменти, насочени към компании и организации за използване в техните операции.

Платформата е изградена на основата на Hyperledger Fabric, открит блокчейн проект, иницииран от Linux Foundation и подпомагана и използвана от компании от ранга на IBM, Cisco, SAP и Intel, като именно последните са партньори на Oracle в изграждането на Blockchain Cloud Service.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари