Oracle вече предлага хибридни облачни услуги

0
286

Oracle разшири своето хибридно облачно портфолио с ново предложение, наречено Oracle Roving Edge Infrastructure, което позволява на организациите да изпълняват задачи в облак от всяка една точка, от която имат интернет достъп.

Новото предложение на технологичния гигант извежда основните инфраструктурни услуги и ги прави достъпни за всички, разчитайки на здрави, преносими и мащабируеми сървърни възли, наречени Roving Edge Devices (RED). Използвайки инфраструктурата на Oracle Roving Edge, организациите и компаниите могат да извършват своите облачни изчисления от всяка точка на света, включително и от задната част на самолет, полярна обсерватория и дори петролен танкер в средата на Атлантическия океан.

Новата услуга е част от хибридното портфолио на Oracle, което предоставя на клиентите по-голяма гъвкавост и контрол върху техните облачни услуги, за да помогне за намаляването на разходите и увеличаването на достъпността и гъвкавостта.

Инфраструктурата на Oracle Roving Edge

Инфраструктурата на Oracle Roving Edge залага на ново ценообразуване, което таксува организациите за всеки един ден, в който са абонирани да използват услугата и новите устройства на Oracle, като минималният ангажимент за наем на облачната услуга започва от 30 дни.

Наемането на Oracle Roving Edge Device струва 160$ на възел на ден, докато наемането на Roving Edge Cluster Kit, което включва мрежов комутатор и окабеляване за клъстери, струва 40$ за комплект на ден. За цената обаче клиентите могат да използват възлите и клъстерите Oracle RED, които притежават, както преценят, без никакви ограничения.

Изпълнителният вицепрезидент на Oracle Cloud Infrastructure, Clay Magouryk обясни как по същество новата услуга предоставя облачен регион, където и да е необходим на клиента, в съобщение за пресата, казвайки:

„Клиентите искат избор, когато става въпрос за изпълнение на натоварвания в облака. Всеки клиент има различни изисквания въз основа на суверенитета на данните, мащаба или желанието за пълноценно изживяване в публичен облак на място с всички облачни услуги на Oracle. Oracle Roving Edge Infrastructure е най-новият пример, предоставящ основни инфраструктурни услуги на отдалечени места. Хибридното облачно портфолио на Oracle по същество предоставя облачен регион навсякъде и независимо от нуждата на клиента. „

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари