fbpx
5.1 C
София

Oracle отчетоха добри резултати за последното си тримесечие

Най-четени

От няколко дни насам анализаторите се подготвяха за поредния финансов отчет на Oracle, като по-голямата част от прогнозите им бяха по-скоро отрицателни. Компанията, обаче, доказа, че тревогите са били излишни. През последните три месеца американците са спечелили 69 цента на акция спрямо прогнозираните 67 цента.

Продажбите им за периода са в размер на $9,3 милиарда – със около $100 милиона повече от предречените. По-добрите от очакваното резултати бързо вдигнаха стойността на акциите им, която в следващите часове отново спадна, но, така или иначе, в момента се е закотвила на $34,43 – с около 3 процента повече отколкото преди отчета.

Най-много и най-голямо влияние върху печалбата са оказали продажбите на софтуерни лицензи, генерирали $2,4 милиарда. Продажбите на хардуер, пък, са донесли на компанията $1,3 милиарда. Приходите от обновяване на лицензите за периода са били с 6% повече, отколкото през предходните три месеца – $4,5 милиарда.

„Много сме доволни от резултатите си, тъй като новите софтуерни лицензи и абонаментите за облачен софтуер нараснаха с 1% в постоянна валута над 18-те процента растеж, който отчетохме миналата година,“ сподели Президентът на Oracle Сафра Сатц.

Оracle, също така, споделиха собствената си прогноза за настоящото тримесечие, което ще завърши през февруари. Те очакват печалба от 68 до 72 цента на акция, тоест приблизително колкото прогнозират и анализаторите. От компанията предполагат, че продажбите на хардуер няма да отчетат нито съществен спад, нито пък съществен ръст.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини