Oracle представи Autonomous Linux за изграждане на системи без обслужване

4
620

Компанията Oracle представи своя нов продукт Autonomous Linux, ключовата особеност на който е безотказна работа в автономен режим, без да се налага ръчен или какъвто и да е било друг контрол от страна например на системен администратор. Продуктът се предлага като безплатна опция за потребителите на Oracle Cloud, абонирани за Linux Premier Support.

Autonomous Linux автоматично изпълнява задачи като изтегляне и инсталиране на обновявания по разписание, както и оптимизация на настройките според избран профил. В комбинация с онлайн услугите Oracle Cloud Infrastructure, като например Oracle OS Management Service, новата дистрибуция предлага средства за автоматизирано разгръщане и управление на виртуалните среди, както и мащабиране при недостиг на ресурси. Засега се предлага Autonomous Linux само в рамките на Oracle Cloud, а версията за самостоятелно използване ще бъде представена след около месец.

Autonomous Linux се инсталира на сървър или виртуална машина чрез натискането на само един клавиш, като системата автоматично влиза в работен режим без да се налага планиране на престоите за плановите обновявания. Oracle сподели, че при използването в електронен облак Autonomous Linux намалява общата цена на притежаването (TCO) с от 30 до 50%.

Autonomous Linux се базира на стандартната Linux дистрибуция Oracle Linux и технологията Ksplice, даваща възможност за обновяване на Linux ядрото без рестартиране на компютърната система. Осигурена е пълната бинарна съвместимост с Red Hat Enterprise Linux.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oracle
Oracle

Е кой си го може – може си го!
Те това е дистрибуцията за сървъри.
Жалкото е, че повечето от тук пишещите, дори не знаят какво е това Oracle Linux, има ли почва у нас, нЕма ли …
Обаче под коментарите, за непросветен човек, изглеждат титани на Линукс-а 😉

ngc-bg
ngc-bg

Само не схванах за какво са ти натряскали минусите колега…
Иначе Оракъл когато „създаваха“ техният линукс, леееко поокрадоха RedHat, ама това е друга тема. Иначе си прав и за качеството и за коментаторите – мумии!

Fun
Fun

They took our jobs!

Fake
Fake

Tegrity farm, oh tegrity farm…