15.3 C
София

OS X Mavericks ще бъде безплатна за потребителите на Мас

Най-четени

Покрай новите iPad-и на Apple, почти пропуснахме да ви уведомим за нещо изключително интересно: на вчерашното събитие се разбра, че новата версия на настолната операционна система OS X, известна като Mavericks, ще бъде напълно безплатна за собствениците на компютри на Apple. Освен това, платформата ще се инсталира лесно и ще може да се използва дори в Мас-ове от 2007 година.

Всички предишни ъпдейти на операционната система струваха на потребителите $19,99.

Това е десетата поред версия на настолната платформа на Apple и се отличава от всички други като първата, която не носи име на котка. В нея има нови функции, сред които нови отметки, които позволяват на потребителите да влачат съдържание от една в друга, поставяне на тагове от рода на „важни“ или „работа“ или „лични“, когато сейфаме документи или файлове с цел опростяване на търсенето и така нататък.

В Mavericks, също така, ще имаме възможност да виждаме на екрана няколко дисплея, като, ако изберем да запълним екрана с някой прозорец, то той няма, както се изрази Крейг Федериги, „да пречи на останалите дисплеи“. В браузъра Safari пък ще се появят опции за споделяне ни линкове както и нов „читателски“ изглед.

И все пак – защо е безплатна? Отговорът е прост: Apple имат за цел да продават колкото се може повече хардуер и явно са готови да го направят на каквато и да е цена, включително да предлагат софтуера си без пари.
 

 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини