Ozone.bg ще купува Pulsar

7
2412

От кратко съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) тази седмица се разбра, че скоро можем да станем свидетели да голяма сделка в сектора за търговия на електроника.

Онлайн търговецът Ozone.bg е поискал разрешение от комисията да придобие най-голямата чисто верига магазини за видеоигри и гейминг аксесоари в страната Pulsar.

Сайтът за онлайн търговия Ozone.bg работи през дружеството „Озон ентъртейнмънт“, което има приходи от 15.7 млн. лв. за 2018 г., както и печалба от 218 хил. лв. Дружеството е едно от най-добре развиващите се в онлайн търговията в България, като е утроило приходите си за последните две години. Pulsar от своя страна е последният голям търговец ексклузивно на видеоигри в страната, като продава предимно през физическите си магазини, концентрирани в големите молове. По оборот веригата е сходна като мащаб с Ozone.bg – дружеството „Пулсар“ отчита приходи от 9.95 млн. лв. за миналата година и 55 хил. лв. печалба

Сделката е логична, тъй като Озон ентъртейнмънт няма физически магазини, разчита само на онлайн продажбите, докато пък при Пулсар приходите през последните години са сравнително консистентни и не се наблюдават високи темпове на растеж.

Двете страни предпочитат да не коментират преди КЗК да се произнесе дали сделката ще бъде одобрена, която традиционно отнема няколко месеца.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
2 години

Доста ниска печалба на фона на големият брой продажби.

HiKi
HiKi
2 години

Ем, те pulsar не знам защо съществуват като цяло. Всяка една игра можеш да си я вземеш дигитално на по-ниска цена

Анонимен
Анонимен
Отговор на  HiKi
2 години

Дигиталната версия на която и да е игра е практически непродаваема, докато ако си я закупиш на диск винаги след като я превъртиш или ти омръзне можеш да я препродадеш.

оптимист
оптимист
2 години

И двете крият печалби. Кой нормален ще повярва при 10 милиона печалбата е 50 хиляди. Да ги закрият, аз като им видя цените са в пъти по високи от на другите, но не са на печалба

ppp
ppp
2 години

И двата сайта са много убити и некоректни в ден днешен, да ги закриват, прекалено дълго се задържаха и продават на по-скъпи от европейските цени.

Анонимен
Анонимен
Отговор на  ppp
2 години

Не съм пазарувал от Pulsar но съм редовен клиент на Ozone и съм готов да споря за това какво е обслужването там. Винаги съм бил доволен от закупените артикули, безплатната доставка и опцията да прегледам пратката си преди да я платя.

ppp
ppp
Отговор на  Анонимен
2 години

Пазарувал съм от озон на ден 1 от откриването му, отначало продаваха само игри, както и трябваше да си остане, сега са се набутали стотици малки тъпи фирмички и си продават боклуците там. Нещо като Емаг-а се получи. Махат се артикули от наличност, преди голяма промоция, цените са завишени в сравнение с немски или английски (при обръщане на курса!!!). Copy-paste се слага информация за продуктите от официалния сайт, при допълнителен въпрос, изобщо не знаят за какво иде реч. За Пулсар изобщо не искам да коментирам, тъй, като и там съм от самото начало и съм бил модератор на форума, когато… Виж още »