16.1 C
София

Panasonic изтегля над 43 000 батерии за лаптопи заради опасност от пожар

Най-четени

Японската корпорация Panasonic изтегля от пазара над 43 000 батерии за лаптопи след съобщения за случаи на прегряване и самозапалване. Съобщава се за най-малко два известни такива инцидента в Япония и Тайланд. Батериите са били продавани с два модела лаптопи – Panasonic CF-S10 и CS-N10 – в периода от месец април до октомври 2011 година.

Отделно от това компанията обяви изтеглянето на гореспоменатите модели в Европа, макар на територията на Стария континент да не са били регистрирани инциденти.


Ще отбележим, че това е вече втори случай на изтегляне на батерии за преносими компютри на Panasonic в последните месеци. По-рано производителят обяви изтеглянето на батериите, използвани в модела Toughbook CF-H2, произвеждани от юни 2011 г. до май 2012 година.

В изявление на Panasonic се казва, че проблемът е в резултат на производствен дефект. Също така, производителят отбелязва, че прегряването на батериите настъпва в редки случаи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x