fbpx
2.8 C
София

Panasonic и Vodafone свързват домашни устройства посредством Narrowband-IoT

Най-четени

Panasonic Corporation и Vodafone обявиха сключването на споразумение за сътрудничество в пилотен експеримент, целящ разработването на IoT-базирани домашни уреди, използващи Narrowband-IoT (NB-IoT)

Тя е безжична технология с широк обхват и ниска консумация на енергия от типа на LPWA (Low-Power Wide-Area). Двете компании планират да проведат тестове на домашните уреди, оборудвани с NB-IoT, които ще започнат тази есен във Франкфурт, Германия.

Тъй като светът става все по-свързан, т.нар. Интернет на обектите IoT (Internet of Things) започва да играе все по-важна роля. Някои от най-обещаващите приложения на IoT включват използването на специална безжична връзка, която може да осигури покритие на устройства под земя или може да работи много дълго време само с батерийно захранване.

NB-IoT е новият индустриален стандарт за безжични технологии, който привлича вниманието в много сфери като най-подходящ за комуникация с ниска мощност на дълги разстояния и за който Vodafone вече предоставя услуга

Домакинските уреди, използващи NB-IoT технологиите, ще позволят на потребителите да свързват устройствата си с облачни услуги посредством клетъчна мрежа, просто чрез „включване и използване“.

Съвместният проект с Vodafone стартира с тестване на продукти на Panasonic, като климатици, и проучване на функционалността на тясната честотна лента при дистанционното управление и поддръжката им. Panasonic и Vodafone планират допълнителни тестове, за да оценят успешното внедряване на технологията NB-IoT в различни потребителски уреди на Panasonic.

Тази есен Panasonic ще стартира и пилотен експеримент за IoT домакински електроуреди, използващи LPWA мрежите в Япония, в сътрудничество с водещ японски мобилен оператор.

Чрез свързването на домакински електроуреди посредством LPWA технологията, Panasonic и Vodafone планират да създадат нова среда и функционалност за потребителите от ерата на IoT.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини