fbpx
-0.8 C
София

Panasonic няма да отвори фабриката за производство на Tesla панели в Ню Йорк

Най-четени

Panasonic възобнови работата си по производство на акумулаторни батерии във фабриката Gigafactory на Tesla в Невада, съобщават от компанията пред The Verge, с уточнението, че компанията няма да възобнови производството си на слънчеви панели във фабриката на Tesla в Ню Йорк този уикенд, както е планирано.

Марк Шима, президент на Panasonic Solar North America (PSNA) каза на служителите си в имейли, които в последствие са били споделени с The Verge, че компанията трябва да забави връщането на работниците, защото регионът, в който се намира фабриката, Западен Ню Йорк, все още не е достатъчно безопасен и пандемията не е отминала.

„Няма да стартираме производството тази събота, на 16 май. Новата целева дата зависи от ситуацията и разпространението на COVID-19 в окръг Ери и тя ще бъде съобщена от мен през следващите няколко дни.“

САЩ въведе специални изисквания и критерии, които всеки един град трябва да покрие, за да бъде разрешено отварянето на фабриките и излизането от извънредното положение в неговата територия. Западен Ню Йорк е постигнал пет от общо седем критерия. Но за да отговори на изискванията, регионът се нужда от 14-дневен спад в броя на хоспитализираните от COVID-19 или да има средно по-малко от 15 нови хоспитализации в продължение на три дни. Освен това градът трябва да има 14 – дневен спад в смъртността на заболелите или по-малко от пет смъртни случая средно в продължение на три поредни дни. Тъй като Западен Ню Йорк все още не отговаря на тези критерии, заповедта за престой у дома е удължена до 28 май. Ако регионът отговори на тези последни два критерия по-рано, Panasonic обещава да върне служителите на работа обратно преди това.

Panasonic прекрати операциите във фабриката в Ню Йорк в средата на март, а по-късно един от неговите служители даде положителна проба за COVID-19, както преди това съобщи The Verge. PSNA прекара последните няколко седмици, подготвяйки работниците си да се върнат във фабриката в Бъфало, където служителите да работят в производството на соларни панели за Tesla. Компанията дори каза на служителите си, че е подала петиция до управителния кабинет да позволи на PSNA да отвори фабриката обратно, според един от имейлите, но това усилие изглежда е напразно. Шима каза пред служителите си в имейл от 9-ти май, че компанията планира разпредели служителите на дистанция от шест фута (около метър и половина), да осигури предпазни маски и дезинфектанти за ръце и да въведе задължително носене на прозрачни шлемове за служителите на поточната линия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини