fbpx
2.2 C
София

Patch Tuesday: Microsoft включи и обновление за Internet Explorer

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Когато вчера ви съобщихме, че във февруарския пакет с обновления на продукти на Microsoft, който излиза днес, не е включено обновление за браузъра на компанията Internet Explorer, споделихме и мнението на специалист, който изказа мнение, че липсата на обновление насочено към уязвимости в IE във втори пореден Patch Tuesday пакет учудва мнозина и изглежда нехарактерно за техногиганта от Редмънд.

Днес има развитие по случая. Изглежда, че в последния момент са вмъкнали в пакета едно обновление към браузъра, което засяга всички версии на браузъра, насочено, както към сървърните, така и към домашните версии на Windows. Същият този специалист, за когото споменахме вчера – Андрю Стормс от CloudPassage – коментира пред InfoWorld, че вероятно тестовете на обновленията за браузъра не са били напълно завършени до излизането на предварителния бюлетин от четвъртък, който анонсира съдържанието на пакета с обновления. Бюлетинът днес вече е обновен. Освен уязвимости в браузъра, в пакета вече е включено и обновление, адресирано към VBScript, като и в двата случая става въпрос за уязвимост, чието експлоатиране би позволило отдалечено изпълнение на случаен код. И двата бюлетина носят гриф „Критично важни“, което означава, че налагането им е задължително.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини