PayPal включи три фирми за биткойн разплащания като опция за сделки в САЩ и Канада

0
30

След като преди месец ви съобщихме, че eBay обмисля усилено да въведе биткойн разплащания като част от PayPal, сега едноименната услуга вече интегрира три компании за биткойн транзакции, които ще могат да се ползват от търговци в Съединените щати и Канада.

Включването на BitPay, Coinbase и GoCoin е част от стратегията на PayPal да подпомогне разпространението на биткойн плащания сред онлайн търговците. Засега тези транзакции ще могат да се ползват само от търговци в САЩ и Канада, но PayPal обяви, че възнамерява да разшири обхвата им и скоро да ги направи достъпни в други страни.

PayPal ще интегрира функционалността директно в PayPal Payments Hub, защото трите гореспоменати компании предлагат значителна защита и сигурност при сделките с виртуалната валута. PayPal възнамерява да направи възможно плащането с биткойн за всеки един предмет, който може да се купи законно.

Важно е да се отбележи, че на този етап PayPal не интегрира биткойн като валута в своя дигитален портфейл и че няма да обработва биткойн плащания през собствената си платформа; всички транзакции ще се обработват от BitPay, Coinbase и GoCoin.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари