fbpx
8.9 C
София

PayPal призна за пробив с изтичане на данни

Най-четени

Разплащателната платформа PayPal е станала жертва на пробив със солидно изтичане на данни. Имайки предвид какви данни се съхраняват в PayPal акаунтите е напълно възможно някои от клиентите на компанията да станат жертва на сериозни престъпения, сред които е и кражбата на самоличност.

Компанията се опитва да предприеме стъпки, за да защити клиентите си от още повече щети

Ето и какво е известно до този момент по случая. Според PayPal неупълномощена трета страна е успяла да достъпи около 35 000 PayPal акаунта. Това се е случило през месец декември 2022 г., като се предполага, че конкретни дни за 6, 8 и 20 декември. В този времеви прозорец хакерите са имали възможността да видят и да вземат повечето от чувствителната информация, която е свързана с регистрациите в PayPal. Фирмата е предупредила потребителите, чийто данни е възможно да са били компрометирани.

„Личната информация, която е била изтекла може да включва вашето име, адрес, социално-осигурителен номер, индивидуален данъчен идентификационен номер и дата на раждане.“

Напълно възможно е банкови карти също да са били достъпни за тези, които са пробили системата на PayPal. Не е ясно какво ще се случи с откраднатите данни, но на тяхна база могат да се очакват фишинг  атаки и кражби на самоличност.

От PayPal не разкриват как недоброжелателите са успели да си осигурят достъп до акаунтите, но твърдят, че няма сведения хакерите да са откраднали данните директно от тяхната система. Независимо от това, сайтът Bleeping Computers информира, че атаката е била от типа credential stuffing, при която предишни разкрити или изтекли идентификационни данни се използват за проникване в други сайтове и услуги.

След атаката PayPal нулира паролите на всички потърпевши. Освен това те получават и безплатен двугодишен абонамент за Equifax – услуга за следене на злоупотреби с идентичността.

За да се предпазите от подобни атаки не използвайте едни и същи имена и пароли за достъп за различни сайтове и приложения. Добре е и да използвате двуфакторната идентификация за всички услуги, които я предлагат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини