PayPal създават междупланетна система за плащания

1
26

Малко хора знаят, че основателят на PayPal – Елън Мъск – e също така един от създателите на фирмата SpaceX. Скоро обаче всички ще научат. Една от най-популярните в света фирми осигуряващи различни технологии за разплащане обяви, че разработва нова система за плащания, която ще може да се използва не само на Земята, но и на която и да е планета.

Може да ви звучи като шега, но ви уверяваме, че това е самата истина. Самият президент на PayPal Дейвид Маркус съобщи в официалния блог на компанията, че новата услуга ще се нарича PayPal Galactic и ще е разработена съвместно с института SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence или „Търсене на извънземен интелект“). Новата инициатива ще бъде представена в същия този институт не от кого да е, а от астронавта Бъз Олдрин и основателя и президента на Космическото туристическо общество Джон Спенсър.

Целта на тази инициатива е да се отговори на пет съществени въпроса, а именно: как ще изглежда стандартната валута в едно наистина свободно от пари в брой междупланетно общество? как ще трябва да се адаптират банковите системи? по какъв начин трябва да еволюират системите за овладяване на рискове и измами? с какви правила ще трябва да се съобразяват и, накрая, как трябва да се развие обслужването на клиентите им.

Някой може би ще се запита дали не е прекалено рано. Според Маркус обаче сега е точното време. Компании като Virgin Galactic и Space X са на крачка от осъществяването на първите туристически полети в Космоса. През 2016 година, пък, всички се надяваме, че в орбита около Земята ще отвори врати и първият Космически хотел.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари