People Metro ще синхронизира контактната книга на Windows 8 със социалните мрежи

0
33

В старите версии на операционната система Windows имаше вградени възможности за организиране на контактите, но те вече не са актуални на съвременните реалности. Поради това с Windows 8 ще идва приложението People Metro, което има за цел да помогне на потребителите да съхраняват по-добре информацията за хората, с които поддържат връзка. Microsoft разкри доста подробности за People Metro в официалния си блог, като там е обяснено, че в Windows 8 ще бъде обърнато сериозно внимание на вградената адресна книга, съобщи Neowin.

Приложението People разчита на технологията Exchange ActiveSync заедно с интегрирани приложно-програмни интерфейси на водещи социални услуги като Facebook и Twitter. Цялата информация се синхронизира, а нейно копие може да се съхранява на отдалечен сървър. По този начин се гарантира сигурността на информацията за контактите при евентуално форматиране на системния диск.

Потребителите на Windows 8 ще могат бързо и лесно да пращат съобщения до събеседниците си от различните социални платформи през опростен интерфейс, вграден директно в операционната система. По същия начин ще могат да се оставят коментари за снимки и други публикации, пуснати от хората, записани в адресната книга.

People ще може да разпознава акаунтите на познатите ви в различните социални мрежи и ще обединява публикациите, направени на отделни места от еднакви хора. Така всичко ще е прегледно и подредено.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари