Новият електрически товарен автомобил на Tesla постепенно привлича нови клиенти.

Камионът още не се произвежда, но големите търговски вериги живо се интересуват от него и започнаха да правят малки, но важни поръчки за неговото закупуване. Неотдавна американският производител на бира Anheuser-Busch направи голяма поръчка за закупуването на 40 влекача Semi Truck.

А днес своя принос в екологичното бъдеще даде компанията PepsiCo – гигантът в производството на безалкохолни напитки, който поръча 100 електрически товарни автомобила.

PepsiCo отбеляза, че използването на подобни автомобили дава едновременно екологична и икономическа полза. Електрическият товарен автомобил няма каквито и да е вредни емисии, а захранването и тяхното обслужване е много икономично.

Първоначалната вноска за закупуването на Tesla Semi бе $5000. Но към днешен ден тази сума е вече $20 000. Тоест, от тази сделка Tesla е получила $2 милиона. А когато камионите Semi бъдат продадени (цената е около $150 000), то това ще донесе на компанията към $30 милиона.

Информацията е на Reuters, който изясни, че електрическите Tesla Semi ще се използват предимно на къси разстояния, както и за доставката на безалкохолни напитки на разстояния до 800 километра.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари