Pininfarina показват своята концепция за транспорт в града

0
33

Италианската дизайнерска компания Pirinfarina ще демонстрира най-известните си проекти и продукти по време на експо в Лондон. Там те ще представят и една чисто нова концепция за бъдещ транспорт. Проектът им носи името Personal Rapid Transit и предвижда използването на малки автономни (тоест безпилотни) превозни средства, които ще се движат по предварително настлани релси.

За разлика от други подобни идеи, Personal Rapid Transit ще се използва по начин, който напомня услугите на такситата. Хората ще се обаждат на специален номер и ще си поръчват кола, която ще ги взима от мястото, на което се намират, и ще ги води до желаната от тях дестинация без никакви спирки по пътя.

Pirinfarina са разработили тази концепция с помощта на корейска компания занимаваща се с градска мобилност на име Vectus. Италианците не издават какво гориво ще използват колите, а единствено споделят, че това ще е „транспорт с ниски емисии“. Възможно е превозните средства да използват слънчева енергия за придвижване.

Самите автомобили ще използват леки рамки, изработени от въглеродни фибри, които ще поддържат големи прозорци. Почти цялата кола ще изглежда отворена, така че пътниците да се наслаждават на градските гледки по пътя си. Pininfarina ще представят в Лондон модел на цялата инфраструктура в мащаб 1:18. Разбира се, това, което звучи добре на теория, изглежда много по-трудно на практика. Можем само да се надяваме обаче, че един ден наистина ще имаме толкова бърз и екологичен транспорт в града.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари